September 2018

De verjaardag van Niek

             

 

 

Augustus 2018

Eerste schooldag!

Wat was het spannend, de eerste dag op school en meteen een jarige! Maar we hebben er een gezellig feestje van gemaakt.
We mochten overal spelen in de klas, zo konden we goed wennen en leerde we de klas kennen.

Daarna gingen we in de kring en  we zongen een goede morgen liedje  en een gebedje. We hebben even over de vakantie gebabbeld en daarna gingen we op verkenning door de school!

Wat is de school toch groot, eerst zijn we langs juf Els gegaan, zij is de directeur van de school, daarna hebben we even gesproken met juf Lily, zij komt ons op vrijdag Engels les geven. Leuk zeg! Juf Lily komt uit El Salvador en was daar juf, en gaf daar ook Engelse les.

Suzanne heeft 2 broers op school dus zij wist heel goed de weg,  we zijn we de middenbouw in gegaan, heel stil op ons tenen, maar mochten toch even in de klas van juf Vera kijken. Daarna naar de bovenbouw, daar zitten de allegrootste kinderen van de school, en daar is het computerlokaal met heel veel computers. Toen was het wel weer tijd om terug te gaan naar de klas waar we nog even konden spelen.

Het was al snel weer tijd om op te ruimen en hebben we de verjaardag van Bente gevierd! Zij werd 4 jaar!

We hebben gezongen, Bente heeft de kaarsjes uit geblazen en getrakteerd. We hebben heerlijk gesmikkeld van de traktatie!

Na het feestje zijn we naar buiten gegaan en hebben fijn in het zonnetje gespeeld. 

 

Na het buitenspelen weer in de kring. We gingen tellen hoeveel kindjes er in de klas zitten en Tess had samen met Suzanne en de juf een ketting gemaakt die heel lang geworden was. We hebben gemeten hoeveel kindjes lang die ketting was. Wel 4 kinderen lang!

En daarna was het etenstijd. Dat ging heel goed! We hebben heel rustig gegeten en na het eten zijn we weer naar buiten gegaan. We waren  met alle andere kleuters buiten, dat was wel een beetje druk en overweldigend maar we hebben toch nog fijn gespeeld.

Na een half uurtje zijn we weer naar binnen gegaan en hebben nog even lekker in de hoeken kunnen spelen. 

We waren wel heel erg moe geworden van het spelen dus heeft de juf  nog even fijn voorgelezen en was het alweer tijd om naar huis te gaan.