Plantjes poten!

De plantjes die we in de klas hadden gezaaid groeien goed! We hebben ze daarom afgelopen woensdag, samen met juf Fien, in een van de tuintjes voor de kleuterbouw geplant. Nu maar wachten op verse radijsjes en tomaatjes!

Mei 2018

Vanmorgen kwam Stijn de schildpad bij ons in de klas. Hij wilde graag op vakantie naar een warm eiland waar de zon altijd schijnt. We hebben gekeken waar hij dan naar toe kan gaan. Stijn had een koffer bij zich maar die was helemaal leeg! Samen hebben we bedacht wat er allemaal in de koffer moet.

 

Het thema gaat over water, zee en alles wat er bij hoort.  We hebben een strandtentje in de klas waar heerlijke (nep)ijsje te koop zijn, cocktails en fruit. Vandaag is er al flink mee gespeeld. Kinderen stonden in de rij om een ijsje of een stukje fruit te kopen of om een lekkere cocktail te drinken op het terrasje. Daar was het ook prima weer voor!

 

En natuurlijk was het weer fijn om aan het werk te gaan in de klas. Er is weer volop gebouwd, getekend, geschilderd, met de kralenplank gewerkt, gekookt en geknutseld.

Sommige bouwwerken worden wel heel bijzonder!

 

April 2018

Koningsdag

 

 

 

Maart

 

Paasontbijt

Vanmorgen hadden we Paasontbijt. Wat was dat gezellig en wat zijn er lekkere hapjes klaargemaakt. Ouders bedankt hiervoor. We hebben gesmuld!


Er is een baby geboren, wat een feest. Het nieuwe thema gaat over groeien, daarom staat alles nu in het teken van de geboorte en het groeien. Vanmorgen hebben we eerst met elkaar bedacht wat we nodig hebben voor een baby, nou dat is heel veel, daar kwamen we wel achter. Daarna hebben we van de huishoek een babykamer gemaakt. Natuurlijk hebben we er heerlijk in gespeeld.Als er een baby geboren is komt er natuurlijk visite! En dan wordt er beschuit met muisjes geserveerd, klaargemaakt door de vader en de moeder (en natuurlijk hebben het kind en de poes ook geholpen)

Februari 2018

De vogels hebben gezien wat er aan de hand is. Boven de wolken schijnt de zon. Er zijn nog teveel wolken en het is zo snel donker. Koningin Winterlicht heeft veel meer licht nodig. De vogels kunnen ook zelf geen eten meer vinden. De grond is bevroren en alle bomen zijn kaal. Wij zorgen ervoor dat de vogels weer eten krijgen. In de klas rijgen we pinda’s en maken een voederplankje

Januari 2018

 

Zoals u misschien wel weet hebben we hoog bezoek in de klas. Koningin Winterlicht is bij ons op bezoek en speciaal voor haar hebben we haar mooie winterwonderland na gemaakt.

We zijn heel hard aan het werk geweest want we wilden het wat  gezelliger voor de Koningin maken. We hebben sneeuwpopjes en pinguïngs gemaakt, ook hebben we sneeuw in de klas waar we heerlijk mee kunnen spelen.

In de gymzaal hadden we ijsberengym. IJsberen kunnen van schots naar schots springen en sommige ijsberen kunnen klimmen en springen.

 

Vanmorgen zochten we koningin winterlicht. Ze was niet in haar land maar lag in een bedje. Ze voelde zich ziek.

Dat is wel heel vervelend. We weten niet wat ze heeft. Om uit te zoeken wat ze heeft hebben we in de klas een dokterspraktijk en een apotheek gemaakt. De kinderen zijn al flink aan het onderzoeken geweest. Ook hebben we pilletjes voor de apotheek gemaakt. We hopen maar dat we kunnen vinden wat koningin Winterlicht heeft zodat we haar beter kunnen maken.

 

December 2017

 

Wat een prachtige kunstwerkjes hebben de kinderen gemaakt voor de kerstmarkt!

24 november

 

Wat is er toch weer veel gebeurd de afgelopen week: We mochten onze schoen zetten. En ja hoor, maandag was hij gevuld. Die dag was ook Liv jarig, dat hebben we natuurlijk gevierd!

De stoomboot van sint staat in de klas met hierin een pepernotenfabriek en een inpaktafel, veel om te oefen voor het geval de kinderen later Piet willen worden! Ook buiten hebben we  geoefend:  over de zandbakrand lopen, in het rek klimmen, en van hoogtes afspringen. Allemaal oefeningen die onmisbaar zijn voor een goed Piet!

Natuurlijk hebben we dat in de gymzaal nog eens dunnetjes over gedaan!

 

  

 

 

 

13 november

Vandaag is er een nieuw vriendje in de klas gekomen! Flip de Beer. Hij blijft bij ons in de klas wonen. De kinderen vonden het heel gezellig. Hij was eerst heel verlegen maar later wilde hij wel even bij alle kinderen op schoot. Toen wij naar buiten gingen bleef Flip in de leeshoek lekker lezen en vannacht slaapt hij daar.

 

   

  

 

 

 

 

10 november

We zijn alweer 3 weekjes aan de gang en wat leren we snel. Alle liedjes kunnen we onderhand uit volle borst meezingen. We hebben ook al heel veel over de  herfst geleerd en weten hoe we een stoeltje moeten dragen. We durven allemaal van de glijbaan in de gymzaal en hebben buiten ook allemaal geoefend met de glijstang.


Woensdag 8 november

Muesli met yoghurt en een broodje, thee en melk, een lekker appeltje, het was er allemaal. En we hebben alles geprobeerd. Wat hebben we gesmikkeld afgelopen woensdag van het ontbijt op school. 

Het is ook zo gezellig in ons groepje.


 

 

 

 

Natuurlijk moet na het eten alles afgewassen, afgedroogd en opgeruimd  worden, en ook dat kunnen we heel goed zelf!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar natuurlijk is er ook altijd tijd om te spelen!

 

 

 

 

 

 

 


30 oktober

Op school werken we heel hard!

 

 

 

 

 

 

Maar we dansen, zingen en spelen vooral heel veel en maken veel plezier!