Ga terug naar de pagina van groep 4/5a


Nieuws uit groep 4/5a

Belangrijk!

  • Donderdag 21 december – Kerstviering
    Vanaf 17.15 uur tot 18.00 uur hebben wij de Kerstviering in de klas.
    Om 18.00 uur kunt u uw kind ophalen in de klas en gezellig naar de kerstmarkt op het plein gaan,
    hier zullen de kinderen leuke kerstspullen verkopen die zij zelf hebben gemaakt.
    De opbrengst hiervan gaat naar de schoolpleinen. Natuurlijk is er ook iets lekkers te eten en te drinken!


Dinsdag 5 december

We hebben vandaag een super gezellige dag gehad!

We hebben geknutseld, getekend, gedanst, het pepernoten racespel gedaan, een Sint film gekeken en natuurlijk kwam de Sint ook nog in de klas met zijn Pieten!

Toen heeft de Sint over ons allemaal iets verteld, hebben we een dansje gedaan en we kregen allemaal een prachtig cadeau!

Donderdag 23 november

Vandaag heb ik afscheid genomen van groep 4/5a want ik ga met zwangerschapsverlof. ’s Ochtends heb ik getrakteerd op ‘baby’ tompoucen met limonade.

’s Middags ben ik heel erg verwend met een mandje met een pop, hele lieve sokjes en een zelfgemaakt abc boekje, gedrukt en al door de hele klas! Super leuk!

Lieve kinderen, ik ga jullie missen! Ik wens jullie heel veel plezier bij de andere juffen en volgend jaar zie ik jullie weer terug. Natuurlijk kom ik straks langs om de baby te showen! 🙂

 

Tot ziens!

 

Groetjes, Juf Wytske

 

Vrijdag 17 november

Trots op de mooie herfstbomen van groep 5!

 

Woensdag 15 november

De kinderen mochten zelf kiezen wat ze met de gym wilde doen. De kinderen hebben genoten van voetballen, hockey, jongleren en touwzwaaien. Wat kunnen ze dat leuk en gezellig met elkaar!

 

Vrijdag 29 september

Met de methode DaVinci zijn we begonnen aan les 3 over ‘mijn lijf’. We hebben een filmpje gekeken over onze zintuigen. Daarna hebben de kinderen proefjes gedaan over de zintuigen. Hieronder zijn de foto’s daarvan te zien. De kinderen vonden het erg leuk om te doen. Het was soms alleen nog wel lastig om tot de goede conclusie te komen n.a.v. het proefje.

 

Proeven: proef je aardappel of appel?

En is dat moeilijker te bepalen als je het

niet kunt zien?

De kriebelproef; voel je de twee punten

van het pincet of maar 1? En maakt het uit of je dat op je arm voelt of onder je voet?

  Is het melk, water of appelsap? En is het moeilijker als je je neus dicht houdt?  
   

Het proefje met de wekker; waar komt

het getingel vandaan? En maakt het uit als

je een oor dicht doet?

 

Wijs de paperclip aan. Is het moeilijker om hem aan te wijzen als je een oog dicht houdt?

   

Zoals je kunt zien hadden de kinderen veel plezier.

 

Woensdag 20 september

Afsluiting van de kanjerweek met de hele school.

We hebben in de klas een echte talentenjacht gehouden. En wat hebben we veel talenten in de klas! We hebben gestemd en deze twee meiden mochten namens onze klas hun dansje laten zien tijdens de afsluiting op het podium in de aula. Het was een groot succes! Iedereen zong mee. Knap hoor meiden!

 

Vrijdag 22 september

Vanmiddag hebben de kinderen een informatief filmpje gekeken over de seizoenen. Daarna hebben ze een seizoenscirkel gekleurd voor in hun portfolio. De kinderen van groep 4 gaan dat nog doen. Het was een gezellige middag!

Donderdag 14 september

Op schoolreis naar het dolfinarium.

Vrijdag 8 september

Vanmiddag hebben de kinderen uit groep 5 geleerd over ons zonnestelsel met daarin de verschillende planeten. Na het zien van filmpjes hebben we er ook over gepraat. De kinderen hadden allerlei vragen zoals; waarom is het zo donker in het heelal? en hoeveel planeten zijn er in de hele ruimte? Sommige moesten we echt opzoeken of we konden er alleen over filosoferen..

De kinderen hebben het zonnestelsel nagemaakt en waren daarna zo enthousiast dat ze nog allerlei filmpjes over het zonnestelsel hebben opgezocht op hun chromebook (op schooltv.nl).

Door het regenachtige weer vandaag hebben de kinderen ook veel binnen gespeeld. Maar.. dat vonden ze helemaal niet zo erg. Een paar kinderen waren erg trots op hun bouwsels gemaakt met lego:

 

Vrijdag 1 september

Wat een lekker stel hè!….

Tijdens de rekenles… Rekenen met geld en werken op de ipads en chromebooks.

 

Vrijdag 25 augustus

De eerste schoolweek is alweer voorbij. Een week waarin we hebben gewerkt met nieuwe methodes voor taal, spelling en schrijven, hebben gewerkt op de ipad, of chromebook, maar vooral ook veel kennismakings- en groepsvormende activiteiten hebben gedaan.

Hieronder twee foto’s van het spel; ‘zoek iemand die’. De kinderen moesten op zoek gaan naar iemand die het antwoord wist op een vraag over de vakantie. Hierbij mochten ze rondlopen door de klas en steeds iemand aanspreken. Op deze manier mag elk kind iets vertellen en komen ze veel over de andere kinderen te weten.

Er kwamen vragen voorbij als: wie is er op het strand geweest in de zomervakantie? Wie heeft er in een tent geslapen? En wie mocht er heel laat opblijven….. 

Als ze een kind vonden wat antwoord kon geven op de vraag, moest dit kind zijn naam in het goede vakje op het werkblad zetten. Wie heeft er als eerste een vakantiebingo?? 🙂

 

 

We zijn weer begonnen!!