Ga terug naar de pagina van groep 4/5a


Nieuws uit groep 4/5a

Belangrijk!

  • Woensdag 13 juni heeft groep 4 atletiekochtend. Groep 5 blijft dan op school.

 

Vrijdag 18 mei:

Vrijdagmiddag zijn de kinderen begonnen met het maken van een muurkrant over een planeet. Het nieuwe thema van DaVinci is namelijk planeten en polen. Door middel van een lootje kregen ze een planeet toebedeeld. Wat waren de kinderen enthousiast en wat hebben ze super hard gewerkt! Er zijn al heel wat stukjes geschreven. Volgende week gaan we hiermee verder.

Donderdag 19 mei:

Vanmiddag een muziekles met instrumenten. De les werd gegeven door Bennie Briljant. Een wel heel gekke man, maar stiekem toch ook wel erg grappig. De kinderen hebben heerlijk geklapt, gezongen en op muziekinstrumenten gespeeld. Hier een kleine impressie:

 

Woensdag 7 maart:

Afgelopen maandag en dinsdag zijn we heel leuk bezig geweest tijdens de lessen van DaVinci! We zijn ‘de stad van de toekomst’ aan het maken. We kijken hierbij naar dingen boven de grond, maar ook onder de grond. Want een riool en verschillende soorten kabels zijn natuurlijk ook heel belangrijk. In groepjes maken we een plattegrond. Ook hebben we een wijkwandeling gemaakt om te kijken wat we in Koudekerk allemaal tegenkomen.

Dinsdag 30 januari:

Gister hebben we het tijdens de les van DaVinci gehad over huisdieren en reptielen. We weten nu dat reptielen bij de gewervelde dieren horen. Ook hebben we geleerd dat het koudbloedige dieren zijn.
Vandaag hebben we allemaal een reptiel gemaakt van klei. Er zijn prachtige slangen, schildpadden en nog meer mooie reptielen gemaakt!

Donderdag 21 december

Wat was het een gezellige kerstviering met elkaar in de klas!
We hebben liedjes gezongen, geluisterd naar gedichtjes en de juf heeft een kerstverhaal verteld.
Daarna was het tijd om naar buiten te gaan, hier was de kerstmarkt waar wij onze spullen gingen verkopen. We hebben hier hard aan gewerkt en we hebben alles verkocht!
Het was een ontzettend leuke avond!
Vrijdagochtend hebben we nog lekker kunnen spelen en opruimen…en toen was het toch echt tijd voor vakantie! Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen en we zien jullie weer in het nieuwe jaar! Fijne vakantie!!  🙂

Dinsdag 5 december

We hebben vandaag een super gezellige dag gehad!

We hebben geknutseld, getekend, gedanst, het pepernoten racespel gedaan, een Sint film gekeken en natuurlijk kwam de Sint ook nog in de klas met zijn Pieten!

Toen heeft de Sint over ons allemaal iets verteld, hebben we een dansje gedaan en we kregen allemaal een prachtig cadeau!

Donderdag 23 november

Vandaag heb ik afscheid genomen van groep 4/5a want ik ga met zwangerschapsverlof. ’s Ochtends heb ik getrakteerd op ‘baby’ tompoucen met limonade.

’s Middags ben ik heel erg verwend met een mandje met een pop, hele lieve sokjes en een zelfgemaakt abc boekje, gedrukt en al door de hele klas! Super leuk!

Lieve kinderen, ik ga jullie missen! Ik wens jullie heel veel plezier bij de andere juffen en volgend jaar zie ik jullie weer terug. Natuurlijk kom ik straks langs om de baby te showen! 🙂

 

Tot ziens!

 

Groetjes, Juf Wytske

 

Vrijdag 17 november

Trots op de mooie herfstbomen van groep 5!

 

Woensdag 15 november

De kinderen mochten zelf kiezen wat ze met de gym wilde doen. De kinderen hebben genoten van voetballen, hockey, jongleren en touwzwaaien. Wat kunnen ze dat leuk en gezellig met elkaar!

 

Vrijdag 29 september

Met de methode DaVinci zijn we begonnen aan les 3 over ‘mijn lijf’. We hebben een filmpje gekeken over onze zintuigen. Daarna hebben de kinderen proefjes gedaan over de zintuigen. Hieronder zijn de foto’s daarvan te zien. De kinderen vonden het erg leuk om te doen. Het was soms alleen nog wel lastig om tot de goede conclusie te komen n.a.v. het proefje.

 

Proeven: proef je aardappel of appel?

En is dat moeilijker te bepalen als je het

niet kunt zien?

De kriebelproef; voel je de twee punten

van het pincet of maar 1? En maakt het uit of je dat op je arm voelt of onder je voet?

  Is het melk, water of appelsap? En is het moeilijker als je je neus dicht houdt?  
   

Het proefje met de wekker; waar komt

het getingel vandaan? En maakt het uit als

je een oor dicht doet?

 

Wijs de paperclip aan. Is het moeilijker om hem aan te wijzen als je een oog dicht houdt?

   

Zoals je kunt zien hadden de kinderen veel plezier.

 

Woensdag 20 september

Afsluiting van de kanjerweek met de hele school.

We hebben in de klas een echte talentenjacht gehouden. En wat hebben we veel talenten in de klas! We hebben gestemd en deze twee meiden mochten namens onze klas hun dansje laten zien tijdens de afsluiting op het podium in de aula. Het was een groot succes! Iedereen zong mee. Knap hoor meiden!

 

Vrijdag 22 september

Vanmiddag hebben de kinderen een informatief filmpje gekeken over de seizoenen. Daarna hebben ze een seizoenscirkel gekleurd voor in hun portfolio. De kinderen van groep 4 gaan dat nog doen. Het was een gezellige middag!

Donderdag 14 september

Op schoolreis naar het dolfinarium.

Vrijdag 8 september

Vanmiddag hebben de kinderen uit groep 5 geleerd over ons zonnestelsel met daarin de verschillende planeten. Na het zien van filmpjes hebben we er ook over gepraat. De kinderen hadden allerlei vragen zoals; waarom is het zo donker in het heelal? en hoeveel planeten zijn er in de hele ruimte? Sommige moesten we echt opzoeken of we konden er alleen over filosoferen..

De kinderen hebben het zonnestelsel nagemaakt en waren daarna zo enthousiast dat ze nog allerlei filmpjes over het zonnestelsel hebben opgezocht op hun chromebook (op schooltv.nl).

Door het regenachtige weer vandaag hebben de kinderen ook veel binnen gespeeld. Maar.. dat vonden ze helemaal niet zo erg. Een paar kinderen waren erg trots op hun bouwsels gemaakt met lego:

 

Vrijdag 1 september

Wat een lekker stel hè!….

Tijdens de rekenles… Rekenen met geld en werken op de ipads en chromebooks.

 

Vrijdag 25 augustus

De eerste schoolweek is alweer voorbij. Een week waarin we hebben gewerkt met nieuwe methodes voor taal, spelling en schrijven, hebben gewerkt op de ipad, of chromebook, maar vooral ook veel kennismakings- en groepsvormende activiteiten hebben gedaan.

Hieronder twee foto’s van het spel; ‘zoek iemand die’. De kinderen moesten op zoek gaan naar iemand die het antwoord wist op een vraag over de vakantie. Hierbij mochten ze rondlopen door de klas en steeds iemand aanspreken. Op deze manier mag elk kind iets vertellen en komen ze veel over de andere kinderen te weten.

Er kwamen vragen voorbij als: wie is er op het strand geweest in de zomervakantie? Wie heeft er in een tent geslapen? En wie mocht er heel laat opblijven….. 

Als ze een kind vonden wat antwoord kon geven op de vraag, moest dit kind zijn naam in het goede vakje op het werkblad zetten. Wie heeft er als eerste een vakantiebingo?? 🙂

 

 

We zijn weer begonnen!!