Ga terug naar de pagina van groep 6

Spelling:

De kinderen kunnen in Gynzy werelden thuis oefenen. Ze zien hoeveel procent ze bij een onderdeel hebben. Op die manier kunt u zien of uw kind er beter in wordt.

Wat kunt u thuis de komende vier weken oefenen tot de toets:

Als u in Gynzy bent ingelogd dan gaat u naar spelling werelden.

Bij sommige onderdelen moet je heel veel maken om tot 100% te komen. Bespreek met uw kind wat realistisch is. Als u erin werkt met uw kind dan begrijpt u dat.

 

Dit is voor het groepje wat met Hanneke deze week heeft gewerkt:

19-02-2018: klik aan nadenkwoorden, dan het rondje met daarin molen. Daarin wordt geoefend met open en gesloten klankgroepen. Klik daarin het rondje met open met lange klank aan. En gesloten met dubbele medeklinkers.

 

Voor de hele klas:

06-03-2018: klik aan weetwoorden, dan het rondje met daarin horloge. Daarin wordt geoefend met c die klinkt als s. En bij weetwoorden, open het rondje met daarin horloge. Daarin wordt geoefend met tie die klinkt als (t)sie.

 

U kunt ook naar de volgende toets kijken om zelf met uw kind de doelen te bepalen die u extra wil oefenen.

 

Rekenen:

Tafels: 

De kinderen die de tafels van 6 en 7 nog niet hebben opgezegd. Kunnen dit tot 26 maart nog bij mij mondeling laten afnemen. Dus goed oefenen. Er zijn al heel veel kinderen die het gedaan hebben, misschien ook uw kind!

Dat de tafels geautomatiseerd zijn is zeer belangrijk, om de eenvoudige reden dat je het voor de rest van je leven goed kan gebruiken. Ik hoop daarom ook dat er in de vakantie zo af en toe nog geoefend word.

Ze moeten de som en de uitkomst vertellen. Vb: 1×2=2, 2×2=4, 3×2=6.

 

Engels:

 

Toets 9 maart. De kinderen leren de tweede rij van het blad. De kinderen leren de woorden van het Engels naar Nederlands en andersom.