Ga terug naar de pagina van groep 6

Spelling:

De kinderen kunnen in Gynzy werelden thuis oefenen. Ze zien hoeveel procent ze bij een onderdeel hebben. Op die manier kunt u zien of uw kind er beter in wordt.

Wat kunt u thuis de komende vier weken oefenen tot de toets:

Als u in Gynzy bent ingelogd dan gaat u naar spelling werelden.

Bij sommige onderdelen moet je heel veel maken om tot 100% te komen. Bespreek met uw kind wat realistisch is. Als u erin werkt met uw kind dan begrijpt u dat.

 

19-12-2017: klik aan weetwoorden, dan het rondje met daarin horloge. Daarin wordt geoefend met c als s en c als k.

 

09-01-2018: klik aan weetwoorden, dan het rondje met daarin horloge. Daarin wordt geoefend met tie als (t)sie. En bij weetwoorden en rondje trein, daarin wordt geoefend met de korte ei.

 

16-01-2018: klik aan weetwoorden, dan het rondje met daarin bocht. Daarin wordt geoefend met -ch(t) En bij luisterwoorden, open het rondje met giftig. Daarin wordt geoefend met -ig.

 

23-01-2018; klik aan begrippen. Dan het rondje met de bok loopt “woordsoorten”. Daarin wordt geoefend met bijvoeglijk naamwoord, voegwoord en zelfstandig naamwoord.

 

Bij weetwoorden: woorden met een x.

Bij begrippen klikt u op woordsoorten en daar kunt u voorzetsel, zelfstandig naamwoord en bijvoeglijk naamwoord oefenen.

 

U kunt ook naar de volgende toets kijken om zelf met uw kind de doelen te bepalen die u extra wil oefenen.

 

Rekenen:

Tafels: 

De kinderen die de tafels van 4 en 5 nog niet hebben opgezegd. Kunnen dit tot 10 januari nog bij mij mondeling laten afnemen. Dus goed oefenen. Er zijn al heel veel kinderen die het gedaan hebben, misschien ook uw kind!

Dat de tafels geautomatiseerd zijn is zeer belangrijk, om de eenvoudige reden dat je het voor de rest van je leven goed kan gebruiken. Ik hoop daarom ook dat er in de vakantie zo af en toe nog geoefend word.

Ze moeten de som en de uitkomst vertellen. Vb: 1×2=2, 2×2=4, 3×2=6.

 

Engels:

Toets december: woordblad van unit 3, de linkerkant.

 

Topo:

18 december: Noord- en Oost Afrika, denk aan de juiste spelling.